Jednoduchý a chutný chiffon cake podľa talianskeho receptu

15. decembra 2019 Vypnuté Od tj

Rýchly, jednoduchý a chutný. Presne taký je tento fantastický koláč, ktorý sa po dozdobení ovocím stane rozhodne najkrajšou časťou na vašom stole. Rodina, priatelia či pozvaní hostia ho určite náležite ocenia.

 

Čo potrebujeme na prípravu?

300 g práškového cukru

120 ml oleja

290 g hladkej múky

200 ml vody

6 vajec

1 vanilkový cukor

postrúhanú citrónovú kôru

1 kypriaci prášok

štipka soli

POSTUP

V jednej miske spolu premiešame múku, kypriaci prášok, práškový cukor a trochu soli.

Do druhej misky oddelíme žĺtka od bielkov. K žĺtkom prilejeme vodu a olej, nastrúhanú kôru z chemicky neošetreného citróna, vanilkový cukor a ručnou metličkou na šľahanie spolu premiešame.

Tekutú zmes vylejeme do prvej misky s múkou a cukrom, a metličkou poriadne vymiešame. Následne si z bielkov mixérom vyšľaháme tuhý sneh.

Sneh opatrne primiešame do cesta.

Pripravenú zmes vylejeme do formy a pečieme približne hodinu na 160°, v teplovzdušnej rúre 45 – 50 min na 150° na spodnej priečke. Po dopečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a dozdobíme.

VIDEO